Jajecznica ze szpinakiem, szczypiorkiem i kiełkami.
Składniki:
- 2 jaja
- garść liści szpinaku
- szczypiorek
- ziarna słonecznika
- czosnek, sól, pieprz
Szpinak podsmażyć na maśle, dodać przyprawy, szczypiorek, wbić jajka i poczekać aż się zetnie. Posypać kiełkami, u mnie dziś lucerny.
Patryk for You ;)
szpinak:
Wartość energetyczna w 100 g: | 20,00 kcal |
Białko w 100 g: | 2,20 g |
Węglowodany w 100 g: | 1,40 g |
Tłuszcz w 100 g: | 0,40 g |
jajecznica:
Wartość energetyczna w 100 g: | 212,14 kcal |
Białko w 100 g: | 13,61 g |
Węglowodany w 100 g: | 0,74 g |
Tłuszcz w 100 g: | 17,28 g |
Wygląda bardzo smacznie !
OdpowiedzUsuńDzięki Ewelinka ! ;)