"Kebab" z cieciorki ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Żeby nie było... z obciekającym tłuszczem kebabem, mój nie ma nic wspólnego . Szukałam po prostu nazwy dla czegoś, co można "nafaszerować" ;-)
Ciasto:
- 2 szklanki ugotowanej cieciorki
- 2 jajka
- pieprz, kurkuma, ewentualnie sól
Wszystkie składniki "blendujemy" i gotowe. Smażymy na patelni z obu stron bez tłuszczu.
Nadzienie:
Takie kieszonki można nadziać czym się tylko chce. Myślę, że na słodko też ciekawie by smakowało. Dzisiejszy farsz:
- 2 garście świeżego szpinaku
- kilka suszonych pomidorów pokrojonych w kostkę
- ząbek czosnku
- ser pleśniowy
-sól, pieprz, gałka muszkatołowa, kolendra
Na patelni rozgrzać kilka kropel zalewy z suszonych pomidorów, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, szpinak, przyprawy- podsmażyć. Dodać pomidory i na końcu kilka plasterków sera pleśniowego, poczekać do ścięcia się go. Wpakować w dwie części placka i smacznego ;-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz