Zielony omlet z jagodami goji:
- 2 jajka
- 2 garście liści szpinaku
- sól, czosnek, mielona limonka ( znalazłam taką cudowną przyprawę, ale zamiast niej może być starta skórka z limonki)
Wszystko wrzucamy do blendera i gotowe...kocham prostotę przygotowania omletów! Usmażyłam na oleju kokosowym, przykrywając omlet pokrywką. Nie trzeba nawet dodawać mąki żeby wyszedł! Posmarowałam go genialnym serkiem truskawkowo- rabarbarowym Skyrk z dużą ilością białka ( w Polsce takich nie widziałam niestety, ale może być każdy inny lub jogurt naturalny ), w środek włożyłam plasterki bananów i coś o czym ostatnio mówią wszyscy zdrowo odżywiający się, czyli jagody goji (dostałam je w jak zwykle niezastąpionym sklepie www.krukam.pl ) O ich walorach w osobnym poście.
Smak omletu nie do opisania, nie mówiąc już o witaminach i składnikach mineralnych jakie zawiera ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz