Top Blogi

wtorek, 13 sierpnia 2013

Uwielbiam wolne wtorki.Wolne nie wolne... ale przynajmniej nie muszę się spieszyć ze śniadaniem i mogę wymyślić coś fajnego. Uwielbiam celebrować ten pierwszy posiłek, pić długo kawę i rozmawiać. Nabieram wtedy energii na cały dzień i zdaje się on być jakiś lepszy ...;)
Dziś kasza jaglana smażona z koktajlem z awokado i mrożonych bananów, mango, jagody goji i migdały.




Składniki na koktail:

- 1 mrożony banan ( zamrożony bez skórki)
-1/2 miękkiego awokado
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze do uzyskania odpowiedniej, dość gęstej konsystencji.
Cała reszta:
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- 1/2 łyżeczki oleju kokosowego
- 1/4 dojrzałego miękkiego mango pokrojonego w dużą kostkę
- migdały, jagody goji, kakao do posypania
Kaszę jaglaną gotujemy w proporcjach  1:2. ( dwa razy więcej wody niż kaszy). Na patelni podgrzewamy olej kokosowy i dorzucamy ugotowaną kaszę, prażymy wszystko przez chwilę, po czym dodajemy koktail. Mieszamy wszystko i przekładamy do miski. Na wierzch kładziemy resztę składników.
Muszę zaznaczyć, ze mango należy do najzdrowszych owoców świata- ma mnóstwo witamin i pierwiastków, działa antynowotworowo i przeciwzapalnie oraz wspomaga metabolizm.
 Mamy więc miseczkę pełną zdrowia i słońca :) W Kopengadze ciągle świeci ;) miłego dnia !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz