Top Blogi

piątek, 10 maja 2013

pełne słońce + godzina biegania + zapach bzu = :) ) ) !

potem się głodnieje bardzo...


Jajecznica już była, a więc teraz czas na
Omlet ze szpinakiem:



Składniki:
- 2 jajka
- łyżka mąki pełnoziarnistej
- 1/5 szklanki mleka
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa, kolendra, czosnek
- garść liści szpinaku
- siemie lniane
- bryndza

Białka ubić na sztywno, dodać żółtka, mąkę, mleko, szpinak, siemię lniane, i ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, przyprawić. Smażyć na patelni teflonowej, na odrobinie masła lub bez tłuszczu. Po przewróceniu omletu na drugą stronę posypać do kawałkami bryndzy( wtedy się ładnie rozpuści:) ). Posypać prażonym słonecznikiem.
Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz